Wij zijn specialist in Zelfzorg

Wat u van ons mag verwachten als Specialist in de Zelfzorg leest u hieronder!

De 5 zekerheden van de Specialist in Zelfzorg

1. Personeel checkt altijd of u advies nodig heeft

Als je een geneesmiddel koopt bij een Specialist, krijgt u altijd de vraag of u nog informatie wilt hebben over het geneesmiddel. Met deze ‘kassacheck’ maakt de kassamedewerker u er op attent dat het gaat om een product dat extra aandacht nodig heeft. Mocht u meer informatie of advies nodig hebben, zal de drogist of assistent-drogist de tijd nemen voor een passend advies.

2. U krijgt deskundig en actueel advies

Wettelijk gezien mogen alleen de gediplomeerde drogist en assistent-drogist adviseren over geneesmiddelen. Ze zijn te herkennen aan hun badge. Er moet altijd een drogist of assistent-drogist in de winkel zijn om vragen te kunnen beantwoorden. Zij hebben hiervoor een speciale vakopleiding gevolgd. Bij een Specialist kunt u erop rekenen dat het advies van goede kwaliteit is. U krijgt advies volgens de landelijk erkende zelfzorgstandaarden door personeel dat regelmatig bijgeschoold wordt. Zij stellen u een aantal vragen om te achterhalen wat uw klachten zijn. Vervolgens helpen zij met de keuze van het juiste product en geven waar nodig aanwijzingen voor het gebruik of praktische tips. Zelfzorg gaat over meer dan alleen geneesmiddelen: ook homeopathische middelen, zelftests en gezondheidsproducten zoals voedingssupplementen vragen om een passend advies.

3. U wordt zo nodig doorverwezen

Met sommige gezondheidsvragen bent u bij de drogist aan het juiste adres, maar soms kunt u beter naar de huisarts gaan. Consumenten twijfelen daar wel eens over: wat kunnen ze met zelfzorg oplossen en wat niet? De Specialist in Zelfzorg kan hierover adviseren en zal u waar nodig doorverwijzen naar de huisarts. Dat gebeurt bijvoorbeeld ook als de klachten vaak terug komen of wanneer zelfzorggeneesmiddelen niet de gewenste oplossing bieden.

4. Aandacht voor uw veiligheid

Uw gezondheid en veiligheid staan centraal bij de Specialist in Zelfzorg. Zo wordt er op gelet dat kleine kinderen niet bij geneesmiddelen kunnen komen en worden er geen geneesmiddelen verkocht aan kinderen onder de 16 jaar. Het kan ook voorkomen dat u een ongevraagde waarschuwing mee krijgt, zoals ‘niet langer dan drie dagen gebruiken’.

5. Kwaliteit wordt continu bewaakt

Een Specialist in Zelfzorg voldoet aan kwaliteitseisen voor geneesmiddelenverkoop. Elk jaar worden zij gecontroleerd en moeten dan aantonen dat ze het keurmerk nog steeds waard zijn. Als consument ziet u dat aan het jaartal op het raamvignet. Zo weet u dat u kunt blijven rekenen op een goede service bij zelfzorgvragen.